fbpx
Navigation Menu+

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου σ΄ αυτή τη Στιγμούλα!

Posted on Απρ 2, 2015

Με πολλά χαμόγελα και με την παρουσία δεκάδων παιδιών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «η Στιγμούλα είναι δυνατή» της Μαρίνας Γιώτη. Το café-bar του ξενοδοχείου Dellagio κατακλύστηκε από μαμάδες που συνόδευσαν τα καμάρια και πήγαν να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη παρουσίαση, η οποία πραγματικά τα είχε όλα! Είναι ενδεικτικό ότι πολλοί παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την εκδήλωση από τον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου.

Την οργάνωση ανέλαβαν από κοινού το βιβλιοπωλείο «Αλφάβητο» και η Σοφία Σακλά σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Διόπτρα»., ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για το Παιδικό Βιβλίο στις 2 Απριλίου.

Την παρουσίαση προλόγισε ο Νίκος Πιτάνιος που καλωσόρισε τους μικρούς φίλους της πόλης και τους έβαλε από νωρίς στο κλίμα γι’ αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει. Αμέσως μετά, τη σκηνή γέμισαν οι μικρές μπαλαρίνες της Ευξείνου Λέσχης που μάγεψαν κυριολεκτικά με το χορό τους.

Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκε ο αγαπημένος ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη των παιδιών να τους διαβάζουνε οι γονείς τους παραμύθια αλλά και στο πόσο καταλυτική μπορεί να είναι αυτή η επαφή για την προσωπικότητα και τον ψυχισμό τους, ενώ δεν παρέλειψε να ανανεώσει το ραντεβού με το κοινό της Νάουσας για το προσεχές μέλλον. Άλλωστε τον Μάιο θα κυκλοφορήσει και το νέο του μυθιστόρημα.

Έπειτα το λόγο πήρε το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης, η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη η οποία δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για όσα έζησε κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της παραμονής της στη Νάουσα. Η κα Γιώτη μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο το παραμύθι μπορεί να ευαισθητοποιήσει από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά και να αποτελέσει τροφή για σκέψη περνώντας πολλαπλά μηνύματα.

Ακολούθησε δραματοποίηση του παραμυθιού από τη θεατρολόγο Κατερίνα Τόμτση και τους ταλαντούχους μαθητές της αλλά και διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι με τους μικρούς θεατές, που έδειχναν να κατευχαριστιούνται όλο αυτό που γινόταν μπροστά στα μάτια τους.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός βίντεο από τις κοπέλες του Mom in Action πάνω στον κύκλο του νερού και τη σημασία του για την ανθρώπινη ζωή αλλά και δυο λόγια για την αξία του εθελοντισμού. Στο τέλος της παρουσίασης η Μαρίνα Γιώτη υπέγραψε βιβλία για όλα τα παιδιά ενώ λίγη ώρα αργότερα ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook τα εξής: “Sold out η παρουσίαση του βιβλίου “η Στιγμούλα είναι δυνατή” στη Νάουσα. Μια πόλη που πήρε το μήνυμα της συλλογικότητας και το έκανε πράξη”.

Πολλά χαμόγελα λοιπόν, μπόλικο ταλέντο και μια εκδήλωση με βασικό γνώμονα την αγάπη για το παραμύθι και το παιδί, όπως ακριβώς μας προμήνυαν όλες αυτές τις μέρες ο Νίκος και η Σοφία. Εμείς να ευχηθούμε να γίνονται πάντα τόσο όμορφα πράγματα!

Πηγή

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail